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LA CARNE

 
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cali1981
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MessaggioInviato: Mar Mag 23, 2006 5:19 pm    Oggetto: LA CARNE

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LA CARNE

Per dare ad intender qual carne merita andare arrosto, e quale allesso: carne grossa di bove, et de vacca vole esser allessa: Carne de vitello, zio il pecto davanti, bono allesso, et la lonza arrosto, et le cosse in polpette: Carne de castrone tutta bona allesso, salvo la spalla che bona arrosto et etiamdio la cossa: Carne de porco non sana in nullo modo, pur la schina vole esser arrosto quando fresco con cepolle, et il resto per salare o come ti piace: Carne de capretto tutta bona allesso, et arrosto: ma la parte de dietro meglio arrosto: similmente lagnello: Carne de capra bona del mese de jennaro con la agliata: De la carne del cervo la parte de nanzi bona in brodo lardieri, le lonze se potono far arrosto, et le cosse son bone in pastello secco o in polpette. similemente, bona la carne del capriolo. Carne de porco salvatico vole esser in peperata, o in civiero, o in brodo lardieri

Martino Da Como
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